Ръководството на ДПС  бе в Пловдив на втория ден от

...
Ръководството на ДПС  бе в Пловдив на втория ден от
Коментари Харесай

Ръководството на ДПС в Пловдив за Ифтар

Ръководството на ДПС  бе в Пловдив на втория ден от Великден. Делегацията, отпред с ръководителя на партията Мустафа Карадайъ се включи във вечерята ифтар на Джумая джамия. Срещата е  знак на толерантността и опрощението по време на Рамазана.  Тази година свещения месец за мюсюлманите Рамазан съвсем съответствува с Великия  пост на християните преди Великден, а в петък е Байрам.
Прочетете още
Благотворителната вечеря-ифтар бе дадена от кмета на община Османгази - Бурса Мустафа Дюндар пред Джумаята. 

На ифтара участваха още посланикът на Р Турция в България Н.Пр. Айлин Секизкьок, зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, националните ръководители Танер Али, Рамадан Аталай, Ертен Анисова, Хатидже Георгиева и Сезгин Мехмед, както и членът на ЦОБ на Движение за права и свободи Имрен Мехмедова.

Поздравявам ви с нашия блажен месец Рамазан. Много съм благополучен, че сме дружно в тази благословена нощ, дано Аллах одобри нашите молебствия, съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той напомни опустошителното земетресение в Турция. И се обърна към Мустафа Дюндар: „ В подобен миг, уважаеми господин кмет, вие намерихте време да сте измежду нас  и ние още веднъж сме дружно. През последните години постоянно прекарахме нощите на Кадир дружно за което благодаря! ”

Нашите молебствия, нашата поддръжка ще продължат, категоричен бе той.

Надявам се да се образува болшинство и да излъчим държавно управление, в което и ние да участваме, разяснява политическата конюнктура Карадайъ.

Посрещаме свещената Нощ Кадир! Много ми е прелестно да бъда с вас този път в Пловдив. В България съм от 3 години и към този момент имам четири Рамазана. За мен това се трансформира в традиция, съобщи посланикът на Р Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок по време на ифтара.

След вечерята, делегацията посети Античния спектакъл и се разноски по Главната. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР